Olika initiativ


Här presenterar vi några av de många fina initiativ som har tagits för att bidra till ökad medvetenhet och samla in pengar till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom genom Krama Era Barn. Vill du också hitta på någonting? Kontakta oss gärna om du vill bolla idéer.

Tack till er alla som väljer att engagera er och stötta kampen på så många olika sätt.
Tillsammans gör vi skillnad!

2022

Loppet 4 Everybody
På Alby friluftsområde Tyresö arrangerade 4 Everybody AB den 7 maj detta underbara event för att bidra till ökad medvetenhet och samla in pengar till forskningen om Sanfilippos sjukdom. Deltagarna tog sig runt en bana i skogen och skulle lösa diverse uppgifter på vägen. Den som fick äran att inleda eventet var grymma Linus Jansson (MPS IIIC) som med bravur tog sig runt den 1,6 km långa banan. Bilder från eventet hittar du på vår Facebook & Instagram.

Zakrisdal outdoor Padel
Donerar en del av intäkterna från försäljning av dricka vid deras padelbanor till stöd för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Boka spel här.

Utställningen Tillsammans på Galleri Kontrast
Fotograf Oscar Olsson valde att skildra livet med Sanfilippos som sitt examensarbete. Oscar studerar på Nordens fotoskola Biskop Arnö och har varit hos oss i 6 veckor under våren. Utställningen kan du se på Galleri Kontrast på Hornsgatan 8 Stockholm och pågår från den 30 april till den 22 maj. Stort tack Oscar för ditt engagemang och stort lycka till framöver. Se bilder från Vernissagen här.

Långfredagstur 2022
Better Biker MTB med Lotti Strömberg och Keith Söderberg i spetsen genomför på långfredagen den 15 april eventet #Långfredagstur2022 till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Dagen inbringar: 16.075:-

Ballong lila

Sandra Berglund genomför en födelsedagsinsamling på Facebook ger 1.600:- till Cure Sanfilippo Foundation till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom.

2021

Seleri AB
Hälsar God Jul med en donation på 1.500:- till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Westsvensk Industriproduktion AB
gör en juldonation på 3.000:- till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. De informerar också sina anställda om föreningens syfte och arbete.

Montagetjänst
donerar 3.000:- strax före jul till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Däckmäster
skänker en julgåva till Krama Era Barn i form av en donation på 5.000:- till stöd för forskningen. De skickar även ut fina julkort till sina kunder för att hjälpa till att sprida budskapet.

Krawzykowska Auktioner
Valde att göra en donation till Krama Era Barn på 20.000:- strax innan jul till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom.

JumpYard Karlstad
Lördag 27 november genomförs ett event tillsammans med Krama Era Barn och JumpYard donerar 30:-/hoppare. Dagen inbringade 9.150:- till stöd för forskningen. Läs mer om evenemanget här.

Karlstad Antik & Second Hand hjälper Krama Era Barn till ökad medvetenhet genom att informera i butiken på Våxnäs med broschyrer och har också våra armband till försäljning.

Värmlandskåsan Mountainbike 2021
Better Biker MTB arrangerar Värmlandskåsan MTB i Sunne den 13 november. Det genomförs en dagsetapp och en nattetapp där överskottet från evenemanget doneras till Krama Era Barn. Läs mer om evenemanget här. Eventet inbringade 2.800:-

Ballong lila

Lina Wennerstrand genomför en födelsedagsinsamling på Facebook i samband med sin 40-årsdag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och Krama Era Barn till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Insamlingen gav 2.300:- till stöd för forskningen om Sanfilippo typ C.

Hälsohuset Ilanda arrangerar Zombieloppet och bjuder in Krama Era Barn att närvara med ett tält i anslutning till start/mål. Vi får där äran att sälja startbiljetter som efteranmälan och för varje såld biljet donerar Hälsohuset en del av intäkten. Under eventet samlades det in 8.000:- Läs mer här.

Vantlotteri
Mait Lind säljer digitala lotter och lottar ut vantarna ”Snöblomma” som hon själv har stickat. Mönstret är skapat av stickdesignern Jenny Alderbrant JennyPenny design. Totalt inbringade Maits initiativ 6.500:- till stöd för forskningen.

Wilmers loppis
Wilmer 5 år gjorde egna lövtavlor som han sålde under en loppis på och utanför Ica på Skoghall. Försäljningen av hans fantastiska tavlor inbringade 1.500:- som han donerade till Krama Era Barn till stöd för forskningen. Tack snälla Wilmer. Du är en superhjälte med ett hjärta av guld!

Lisa Rixer
Satte upp ett tält i målområdet för Klarälvsloppet för att sprida medvetenhet. Delade ut ballonger, information och berättade om föreningens arbete. Läs mer och se bilder här.

Rullarnas personliga assistans.
Sponsrat flera av våra events med priser, lånat ut tält och bidrar till ökad medvetenhet genom att hjälpa Krama Era Barn att förmedla budskapet i sina kanaler.

Ballong lila

Ted Wallin genomför en födelsedagsinsamling på Facebook i samband med sin 70-årsdag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och Krama Era Barn till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 2.050:-

Lucy Larsson – Utbildningsledare
Donerar en del av intäkterna från försäljningen av boken ”Den inre resan” där hon är medförfattare. Lucy donerade 8.028:- till Krama Era Barn. Läs mer om boken här.

Klarälvsloppet
Donerar en del av anmälningsavgiften till Krama Era Barn för de som anger: Krama Era Barn som förening vid anmälan till loppet 2021. Läs mer och se bilder här. Summan som donerades landade på 3.000:-

Ballong lila

Johanna Rixer genomför en födelsedagsinsamling på Facebook i samband med sin 40-årsdag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och Krama Era Barn till stöd för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 10.000:-

TyrPromenaden – OK Tyr
OK Tyr stöttar Krama Era Barn genom att tillsammans med Grön Restaurang sprida medvetenhet om föreningens arbete och de som vinner pris från restaurangen betalar valfritt belopp till förmån för forskningen. Läs mer om TyrPromenaden här.

Ballong lila

Markus Blassan Norlén genomför en födelsedagsinsamling till förmån för Cure Sanfilippo Foundation och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 1.522:-

Björn Gopp – Björnkollen
Björn Goop bidrar till ökad medvetenhet genom att i sitt program Björnkollen i ATG Play berätta om varför han valt att stötta Krama Era Barn och ge sig in i kampen mot Sanfilippos sjukdom.

Långfredagstur 2021
Better Biker MTB med Lotti Strömberg och Keith Söderberg i spetsen genomför evenemanget #Långfredagstur2021 till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom.
eventet inbringade 38.850:-

Golflektioner för välgörenhet
Kjellstedt Golf valde att stötta evenemanget #Långfredagstur2021. Intäkterna för golflektionerna som gavs på Bryngfjorden Golf under långfredagen donerades till Krama Era Barn till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom. Detta initiativ inbringade 3.450:-

Ballong lila

Lotti Strömberg genomför en födelsedagsinsamling till förmån för Cure Sanfilippo Foundation forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 1.700:-

Ljusstakar
”Konstnären” Hasse Johansson säljer fina hemmagjorda ljusstakar tillsammans med Linda Askstrand där hälften av inkomsterna skänks till förmån för forskningen via Krama Era Barn.

Ballong lila

Lina Löfgren genomför en födelsedagsinsamling till förmån för Cure Sanfilippo Foundation forskningen om Sanfilippos sjukdom. Samlade in 1.950:-

Ballong lila

Saga genomför en insamling på Facebook i samband med sin 17 årsdag direkt till Cure Sanfilippos Foundation till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom och inbringade: 15.200:-

Tipspromenad
Therese Lückner och Tobias Johansson genomför en tipspromenad och insamling på Facebook och donerar intäkterna till välgörenhet. I år valde de att donera till Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. De samlade in 11.000:-

2020

Grön Restaurang – smörgåstårta
Grön Restaurang valde att donera intäkterna vid försäljning av en smörgåstårta till Krama Era Barn. Smörgåstårtan såldes för 1000:- som donerades till förmån för forskningen.

Auktion tavla ”Hopp”
Lena Maria Stigsdotter genomförde en auktion för tavlan med namnet ”Hopp” som hon målat. Intäkterna donerade hon till Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom. Vinnande budet och summan hon donerade landade på 5000:-

Helene Sjöstedt
Kontaktade oss strax före jul.
Så här skrev hon själv: Några av mina alster senaste året. Gossedjur, mössor, halsvärmare och öronvärmare. I morgon ska jag lämna över allt till ”Krama era barn” som får förmedla dem vidare till glädje för någon.

Riks Städpartner
Valde att göra en donation strax innan jul till Krama Era Barn till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom på 2000:-

Rejka – Live my Life
Skrev låten ”Live my Life” som hon släppt i två versioner. För att samla in pengar sålde hon förköp till låtarna som länkar och donerade sedan intäkterna till forskningen om Sanfilippos sjukdom genom Krama Era Barn. Insamlingen genererade 540:-

Däckmäster
Däckmästers julklapp i år är en gåva i form av en donation på 7000:- till Krama era barn. Häng på Däckmäster i kampen mot Sanfilippos sjukdom genom att stötta Krama era barn.

#KämpaMotSanfilippo
Anders Olsson, Jonas Frögren, Jon Werme, Mats Algotsson, Martin Björgvik, Per-Erik Saikoff, Roy Bengtsson, Fredrik Vidhamre, Andreas Rixer genomför ett event 14/11 där det genomförs en cykling på 30 mil, stakning 9 mil, och löpning 4,2 mil för att sprida medvetenhet och samla in pengar till forskningen om Sanfilippos sjukdom. Eventet samlade ihop 72.008:- Läs mer här.

Christer Clerwall tillsammans med Thomas Ekholm
genomför en Livekonsert som sänds i gruppen Krama Era Barn för att bidra till ökad medvetenhet och samla in pengar till forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Fysall 
Genomför en gruppträning för att uppmärksamma Krama Era Barn bidrar även till ökad medvetenhet genom att skicka ut information till sina medlemmar och i sociala medier.

Swedish Zwifters
Genomför en insamling i samband med en föreläsning där intäkterna 3.300:- donerades till förmån för Krama Era Barn och forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Mörmoskolan
Idag har vi i 3A och 3B på Mörmoskolan skapat medvetenhet om Sanfilippo. Som vi vill sprida till så många som möjligt. Så att fler kan vara med i kampen som ”Krama Era Barn” kämpar med varje dag. Någon kan inte göra allt men alla kan göra något. Tillsammans är vi starka! 💜❤️💜

Ricoh IT Partner
genomför en insamling och donerar 1.500:- till Krama Era Barn. De delar också information om Krama Era Barn på sociala medier för att bidra till ökad medvetenhet och har hjälpt till att ta fram grafik och mallar.

Sandra Nilsson 15 år målar en tavla och genomför en auktion till förmån för Krama Era Barn. Auktionen inbringar 1.200:- till forskningen. Läs mer här.

Hoodies – Krama Era Barn tas fram med hjälp av vår partner Tag Concept Branding som säljs för att bidra till ökad medvetenhet och samla in pengar till forskningen. Läs mer här.

Thomas Gustafsson från Pågen i Värmland sponsrar eventet ”Gå med Saga & Maia”- Step Up to Cure Sanfilippo med gifflar och korvbröd.

Kampanjen Step Up to Cure Sanfilippo ”Gå med Saga & Maia” startas på Facebook av Andreas Rixer där vi tillsammans promenerar för att sprida medvetenhet. Saga försöker gå 200 steg den 11/10 och det bjuds på korv med bröd och fika. Kampanjen samlade in 37.178:- till forskningen. Läs mer här.

Vilmas Kram-kort
Maias kompis Vilma skapar och säljer egna Kram-kort för att samla in pengar och stötta forskningen. Läs mer här

Göteborg Marvels väljer att spela med Krama Era Barn-klistermärken på sina hjälmar under säsongen för att bidra till ökad medvetenhet. Läs mer här.

I samband med Giving Tuesday Now (den 5 maj) genomförde Andreas Rixer tillsammans med många andra Sanfilippo familjer runt om i världen Kampanjen ”A Cure Can’t Wait” på Facebook. Andreas insamling inbringade 18.750 SEK.

Tag Concept Branding - Krama era barn

Tag Concept Branding.
Sponsrat med reklamtryck på bil och T-shirts, flyers för att hjälpa till att sprida information och medvetenhet. Även hjälpt till med andra trycksaker kring våra event.

Ballong lila

Karin Löfgren genomför en Födelsedagsinsamling på Facebook direkt till Cure Sanfilippos Foundation till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom och inbringade: 2.400:-

Ballong lila

Felicia Eriksson genomförde en Födelsedagsinsamling på Facebook direkt till Cure Sanfilippos Foundation till förmån för forskningen om Sanfilippos sjukdom och inbringade: 1.132:-

Ballong lila

Christer Clerwall genomförde en livespelning på Facebook (Lördag 4 april) för att uppmärksamma Sanfilippos sjukdom och sin insamling till förmån för Cure Sanfilippo Foundation. Insamlingen inbringade 2.450:-

Ballong lila

Therese Söderqvist genomförde en insamling på Facebook i samband med sin födelsedag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation som inbringade 1.100:-

Ballong lila

Linda Askstrand genomförde en insamling på Facebook i samband med sin födelsedag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation som inbringade 1.650:-

Ballong lila

Johanna Rixer startade en födelsedagsinsamling på Facebook i samband med Sagas 16 årsdag till förmån för Cure Sanfilippo Foundation som samlade ihop 55.634:-

Ballong lila

Jessica Palm startade en insamling på Facebook i samband med sin födelsedag och samlade in 5.000:-

Ballong lila

Sandra Berglund startade en insamling på Facebook i samband med sin födelsedag och samlade ihop till forskningen 2.555:-

2019

Under 2019 samlade vi tillsammans in 202.219:- till forskningen om Sanfilippos sjukdom.

Pictura sprider medvetenhet om Krama era barn på storbildsskärmen inför jul och startade också en egen insamling på arbetsplatsen.
Läs mer här.

Thereses Nyanser - Krama era barn

Therese Forss Förskollärare på Maias förskola startade en egen insamling på Instagram där hon gjorde pärlsmycken som hon sålde till förmån för Krama era barn och inbringade 1000:-

Birgitta Alvskogen auktionerar ut konstverket ”Systrar” till förmån för Krama Era Barn och forkningen om Sanfilippos sjukdom och inbringar 650:-

Giving Tuesday insamling Facebook

Insamling till Cure Sanfilippo Foundation på Facebook i samband med Giving Tuesday den 3 december inbringade 48.929:-
Läs mer här.

Krama era barn - Skyltsöndag

Vi var ett gäng som stod på Stora torget i Karlstad under Skyltsöndagen. Vi informerade och sålde armband, kepsar och lotter. Dagen inbringade 6.300:-
Läs mer här.

Julkort - Kaicy Larsson - Krama era barn

Kaicy Larsson donerade intäkterna för försäljning av sina fina julkort till förmån för Krama era barn och inbringade 2.800:-
Läs mer här.

Stresspedagogerna 42 - Marianne Nilsson

Stresspedagogerna 42 med Marianne Nilsson i spetsen startade en egen insamling till förmån för Krama era barn som genererade 1.000:-
Läs mer här.

Victoria Rixer Torpet - Krama era barn

Torpet i Orhem valde att donera vinsten av försäljningen i kaféet under deras sista öppetdag för säsongen 2019. Detta genererade 5.585:-
Läs mer här.

Peter Olsson och Daniel Karlsson - Krama era barn

Peter Olsson & Daniel Karlsson Startade en egen insamling i sociala medier i samband med deltagandet i Crossfit-tävlingen Gothia Throwdown till förmån för Krama era barn. Insamlingen gav 1.500:-
Läs mer här.

Kort Mia Wallin och Helena Dahlgren -Krama era barn

Mia Wallin och Helena Dahlgren har skapat ett kort som kommer att finnas i de flesta Ica-butiker runt om i landet där Backemarks säljer kort. Priset för inköp av designen donerades till Krama era barn på 4.000:-
Läs mer här.

Cykelgänget-Krama era barn

Krama era barn – Klarälvsloppet
Cyklade tillsammans för att sprida medvetenhet och samla in pengar. Eventet inbringade 25.512:-
Läs mer här.

Myshkin

Myshkin.
Hjälpt till att sprida medvetenhet genom att trycka och leverera logotyper på cykeltröjor till eventet Krama era barn – Klarälvsloppet.

T-short, Keps, Gratulationskort - Krama era barn

Försäljning av Kepsar, T-shirt & Sagas gratulationskort

Anna Rongedal Välgörenhetsauktion- Krama era barn

Anna Rongedal – Jewellery art & design genomförde en auktion av tre stycken textporträtt som inbringade 1.100:-
Läs mer här.

Golfpoddens insamling - Krama era barn

Golfpodden med Tobias Sandén och Christian Nilsson informerade och startade en insamling som inbringade 5.000:-
Läs mer här.

Armband - Krama era barn

Det pärlas Krama Era Barn-Armband som säljs till stöd för forskningen.
Läs mer här.

Ellie dansar för Saga

Ellie Risfalk satte upp dansföreställningen Ta mig tillbakaEllies berättelse tillsammans med Dansstudion och Karlstad dansförening. Två föreställningar inför fulla läktare på Arenan i Karlstad som inbringade 43.115:-
Läs mer här.

Prepare
Sponsrade och tryckte upp våra första Krama Era Barn T-shirts.

Ballong lila

Ninni Wallin samlade ihop 1.100:- i samband med sin födelsedag.

Ballong lila

Lisa Barth Engström samlade ihop 600:- i samband med sin födelsedag.

Ballong lila

Margareta Palm startade en födelsedagsinsamling till förmån för Krama era barn som genererade 10.200:-

Ballong lila

Birgitta Alvskogen startade en födelsedagsinsamling på facebook som gick direkt till Cure Sanfilippo Foundation och genererade 2.460:-.

Ballong lila

Andreas Rixer startade en födelsedagsinsamling på facebook som gick direkt till Cure Sanfilippo Foundation och genererade 15.714:-

Funderar du att genomföra en egen insamling?
Bara gör! Ingenting är för litet.
Kontakta oss gärna om du vill diskutera.

HUR KAN JAG BIDRA OCH STÖTTA?

Bli Stödmedlem
– Gå med i vår Facebook-grupp (och bjud in dina vänner i gruppen)
– Följ oss på Instagram.
– Dela information (Använd gärna hashtag #KramaEraBarn)
Köp ett armband.
– Delta på våra event.
– Genomför en egen insamling eller stötta någon annans.
Donera en slant.
Kontakta oss gärna för att diskutera.

PS.
Se hur fler som du förvandlar hopp om ett botemedel till handling på länken här.